Benvinguts!!

Us donem la benvinguda a aquest canal de comunicació del grup BARTRINA assessors (Bartrina-Carbó i Associats, Valls i Baldrich i Gestaga).

La nostra voluntat, mitjançant aquest blog, es fer-vos partíceps de totes aquelles temàtiques que creiem que poden ser del vostre interès: les darreres novetats legislatives, comentaris a "problemàtiques comunes" copçades en el nostre dia a dia professional, articles relacionats amb l'àmbit de l'assessoria empresarial, calendaris fiscals, etc.....en resum, són moltes les consultes que contestem personalment, moltes les informacions que rebem de les diverses fonts de les que gaudim, però molt poques les possibilitats que tenim de "socialitzar-les" i fer-ne partíceps als que realment són la nostra raó de ser. Desitjem que us sigui d'utilitat.

David, Lídia i Eva




dilluns, 1 d’octubre del 2012

Se suprimeixen un gran nombre de bonificacions en les quotes de la Seguretat Social


 
Li recordem que amb efectes des del 15-07-2012 s'han suprimit un bon nombre de bonificacions a la Seguretat Social per contractació i per manteniment de l'ocupació, així com bonificacions destinades al foment de l'autoocupació, i que afecta ja les bonificacions en les quotes meritades des del passat mes d'agost de 2012.

El Reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, adopta una sèrie de mesures que afecten l'àmbit laboral davant la recrudescència de la crisi econòmica i l'assetjament dels mercats, entre elles són d'especial importància per a l'empresari la supressió d'un bon nombre de bonificacions a la Seguretat Social per contractació i per manteniment de l'ocupació, així com bonificacions destinades al foment de l'autoocupació, i que afecta ja les bonificacions en les quotes meritades des del passat mes d'agost de 2012.

 
No obstant això, la supressió no és aplicable a determinades bonificacions recollides en la norma. Així, per exemple, es mantenen:
 
  • La majoria de les aprovades en l'última reforma.
  • Les vinculades a contractes concertats amb discapacitats.
  • Les vinculades als contractes amb persones víctimes de la violència de gènere.
  • Les vinculades als contractes per substitució de maternitats i situacions anàlogues.
 
A continuació tractarem de resumir les poques bonificacions que es mantenen o que continuen vigents.
 
Bonificacions que continuen vigents
 
  1. Contracte de treball per temps indefinit de suport als emprenedors (menys de 50 treballadors). El nou tipus de contracte creat en l'última reforma laboral manté les bonificacions que aquesta llei preveia. Són aplicables quan es contractin desocupats inscrits a l'oficina d'ocupació que o bé siguin joves entre 16 i 30 anys, o bé desocupats majors de 45 anys inscrits a l'oficina d'ocupació almenys dotze mesos en els divuit mesos anteriors.
  2. Contractes per a la formació i l'aprenentatge amb treballadors desocupats inscrits a l'oficina d'ocupació amb anterioritat a l'1 de gener de 2012. També aquí es manté la bonificació, en aquest supòsit i quan es transformi un contracte d'aquest tipus en indefinit.
  3. Transformació en indefinits de contractes en pràctiques, de relleu i de substitució per anticipació de l'edat de jubilació. Tots aquests supòsits, amb diferents graus de bonificació, a les contractes celebrades a partir del 12 de febrer de 2012.
  4. Situacions de suspensió de contracte o reducció temporal de jornada per causes econòmiques (ERO). És una mesura que afavoreix el manteniment d’un treballador, encara que sigui amb suspensió del seu contracte o amb reducció de la seva jornada, i no acomiadar-lo quan una empresa afronta una situació econòmica difícil "per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o força major, incloses les suspensions de contractes col·lectius tramitats de conformitat amb la legislació concursal".
  5. Contractació de fixos discontinus que generin activitat productiva de març a novembre en el sector del turisme, comerç vinculat al mateix i hostaleria.
  6. Contractes d'interinitat de desocupats en situacions de maternitat. Bonifica la contractació de persones desocupades per substituir treballadors que tinguin suspès el seu contracte de treball durant els períodes de descans per maternitat, adopció i acolliment.
  7. Contractació de persones amb discapacitat. Contempla en general la bonificació d'aquest col·lectiu. També en els casos de contractes d'interinitat amb què se substitueixin baixes per incapacitat temporal de discapacitats; en el cas dels discapacitats que s'estableixin per compte propi; i els contractes que celebra l'ONCE amb discapacitats.
  8. Contractació de persones afectades per violència de gènere.
  9. Contractació de treballadors en situació d'exclusió social.
  10. Joves que es donen d'alta en autònoms. Fins a 30 anys en el cas d'homes i 35 de dones.
  11. La contractació de cuidadors en famílies nombroses.
  12. Contractació o l'ocupació per compte propi en determinats sectors d'activitat a les ciutats de Ceuta i Melilla