Benvinguts!!

Us donem la benvinguda a aquest canal de comunicació del grup BARTRINA assessors (Bartrina-Carbó i Associats, Valls i Baldrich i Gestaga).

La nostra voluntat, mitjançant aquest blog, es fer-vos partíceps de totes aquelles temàtiques que creiem que poden ser del vostre interès: les darreres novetats legislatives, comentaris a "problemàtiques comunes" copçades en el nostre dia a dia professional, articles relacionats amb l'àmbit de l'assessoria empresarial, calendaris fiscals, etc.....en resum, són moltes les consultes que contestem personalment, moltes les informacions que rebem de les diverses fonts de les que gaudim, però molt poques les possibilitats que tenim de "socialitzar-les" i fer-ne partíceps als que realment són la nostra raó de ser. Desitjem que us sigui d'utilitat.

David, Lídia i Eva




diumenge, 28 d’octubre del 2012

Avís sobre la implantació de la taxa REA (Registre d'Empreses Acreditades del Sector de la Construcció)


 
En aplicació de la Llei 5/2012 de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l'impost sobre les estades en establiments turístics, des del 23 de juny de 2012, els tràmits en el Registre d'Empreses Acreditades del Sector de la Construcció impliquen el pagament previ d'una taxa.

Per garantir la seguretat i qualitat en l'ocupació, la Llei 32/2006, de 18 d'octubre, i el Reial decret 1109/2007, de 24 d'agost, que la desenvolupa, van establir que tota empresa que tingui intenció d'intervenir en un procés de contractació o subcontractació en el sector de la construcció ha d'estar inscrita prèviament en aquest registre.

 



Així, des del 26 d'agost del 2008 han de constar en el Registre totes les empreses amb domicili social a Catalunya que vulguin ser contractades o subcontractades per treballar en una obra de construcció.  Així mateix, s’han d'inscriure en aquest Registre les empreses incloses en l'àmbit d'aplicació d'aquesta normativa que desplacin treballadors a Espanya quan la seva primera prestació de serveis es faci en l'àmbit territorial de Catalunya.

 

Taxa

 

En aplicació de la Llei 5/2012, de 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l'impost sobre les estades en establiments turístics, des del passat 23 de juny de 2012, els tràmits en el Registre d'Empreses Acreditades del Sector de la Construcció (REA) impliquen el pagament previ d'una taxa.
 
Els fets imposables i les taxes a aplicar són els següents:
 
a) Per la tramitació de la sol·licitud d'inscripció: 100 euros
b) Per la tramitació de la sol·licitud de renovació: 100 euros
c) Per la tramitació de la sol·licitud de variació de dades: 20 euros
d) Per la tramitació de la sol·licitud de cancel·lació a instància de part: 20 euros
 
Un vegada presentada la sol·licitud, rebran per via telemàtica una carta de pagament que els permetrà efectuar el pagament de la taxa.