Benvinguts!!

Us donem la benvinguda a aquest canal de comunicació del grup BARTRINA assessors (Bartrina-Carbó i Associats, Valls i Baldrich i Gestaga).

La nostra voluntat, mitjançant aquest blog, es fer-vos partíceps de totes aquelles temàtiques que creiem que poden ser del vostre interès: les darreres novetats legislatives, comentaris a "problemàtiques comunes" copçades en el nostre dia a dia professional, articles relacionats amb l'àmbit de l'assessoria empresarial, calendaris fiscals, etc.....en resum, són moltes les consultes que contestem personalment, moltes les informacions que rebem de les diverses fonts de les que gaudim, però molt poques les possibilitats que tenim de "socialitzar-les" i fer-ne partíceps als que realment són la nostra raó de ser. Desitjem que us sigui d'utilitat.

David, Lídia i Eva




dijous, 4 d’octubre del 2012

El que ha de saber del nou contracte de treball per temps indefinit de suport als emprenedors

 
Si la seva empresa té menys de 50 treballadors, pot acollir-se als nous incentius fiscals i bonificacions de la seguretat social existents si contracta un nou empleat de forma indefinida i a jornada completa a través del contracte "de suport als emprenedors".
 
Si vostè està interessat a contractar un nou treballador, ha de saber que la reforma laboral ha establert alguns incentius a la contractació, tant des del punt de vista fiscal com de bonificacions a la seguretat social, a través del contracte de “suport als emprenedors”.
 
Les característiques i els requisits que s'hauran de complir per obtenir-los els les resumim  continuació.
 

Objecte del contracte
 
Facilitar l'ocupació estable i potenciar la iniciativa empresarial de les empreses que tinguin menys de 50 treballadors.
 
Durada i jornada
 
El contracte se celebrarà per temps indefinit i a jornada completa.
 
Formalització
 
Per escrit en el model que s'estableixi
 
Període de prova
 
La durada del període de prova serà d'1 any en tot cas.
 
Incentius fiscals per a les empreses
 
Els incentius consisteixen en dues deduccions en la quota del seu impost sobre societats (o en la quota del seu IRPF, si és un empresari o professional individual):
 
·         Les entitats que contractin el seu primer treballador a través d'un contracte de treball per temps indefinit de suport als emprenedors, menor de 30 anys, podran deduir de la quota íntegra la quantitat de 3.000 euros.
 
·         Sense perjudici de l'anterior, les entitats amb menys de 50 treballadors que contractin desocupats beneficiaris d'una prestació contributiva per desocupació mitjançant contractes de treball per temps indefinit de suport als emprenedors podran deduir de la quota íntegra el 50% del menor dels imports següents: prestació per desocupació que el treballador tingués pendent de percebre o 12 mensualitats de la prestació per desocupació que tingués reconeguda.
 
Atenció. La deducció resultarà d'aplicació respecte d'aquells contractes fins arribar a 50 treballadors, i sempre que, en els 12 mesos següents a l'inici de la relació laboral, es produeixi, respecte de cada treballador, un increment de la plantilla mitjana total de l'entitat en, almenys, una unitat respecte a l'existent en els 12 mesos anteriors. L'aplicació d'aquesta deducció estarà condicionada que el treballador contractat hagués percebut la prestació per desocupació durant, almenys, 3 mesos abans de l'inici de la relació laboral.
 
Quota íntegra. Les deduccions s'aplicaran en la quota íntegra del període impositiu corresponent a la finalització del període de prova d'un any.
 
Estaran condicionades al manteniment d'aquesta relació laboral durant almenys 3 anys des de la data del seu inici. L'incompliment dels requisits suposarà la pèrdua de la deducció. No s'entendrà incomplert el requisit per extinció deguda a causes objectives o acomiadament disciplinari quan l'un o l'altre siguin declarats o reconeguts com a procedent, dimissió, mort, jubilació o incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa del treballador.
 
Límits amb altres deduccions. Aquestes deduccions s'ubiquen en la Llei de l'impost sobre societats entre les disposicions relatives a les deduccions per incentivar la realització de determinades activitats, la qual cosa implica que els són aplicables les normes sobre límits conjunts i terminis d'aplicació comuna a totes elles.
 
Empreses de reduïda dimensió i llibertat d'amortització. El treballador contractat que donés dret a una d'aquestes deduccions no es computarà als efectes de l'increment de plantilla com a requisit necessari en l'aplicació dels incentius fiscals per a les empreses de reduïda dimensió i la llibertat d'amortització.
 
Bonificacions en la quota empresarial a la Seguretat Social
 
Les contractacions de desocupats inscrits a l'Oficina d'Ocupació donaran dret a les bonificacions següents:
 
  1. Joves entre 16 i 30 anys, ambdós inclusivament, l'empresa tindrà dret a una bonificació en la quota empresarial a la seguretat social durant 3 anys, la quantia de la qual serà:
 
·         1r any: de 83,33, euros/mes (1.000 euros/any)
·         2n any: 91,67 euros/mes (1.100 euros/any)
·         3r any: 100 euros/mes (1.200 euros/any).
·         Quan aquests contractes es concertin en dones en ocupacions en què estiguin menys representades les quanties anteriors s'incrementaran en 8,33 euros/mes (100 euros/any).
 
  1. Majors de 45 anys, que hagin estat inscrits a l'Oficina d'Ocupació, l'empresa tindrà dret a una bonificació en la quota empresarial a la seguretat social, la quantia de la qual serà de 108,33 euros/mes (1.300 euros/any) durant 3 anys.
           
Quan aquests contractes es concertin en dones en ocupacions en què estiguin menys representades la bonificació serà de 125 euros/mes (1.500 euros/any).
 
Aquestes bonificacions seran compatibles amb altres ajudes públiques previstes amb la mateixa finalitat, sense que en cap cas la suma de les bonificacions aplicables pugui superar el 100 per 100 de la quota empresarial a la seguretat social.
 
Requisits de les empreses
 
  1. Les empreses han de tenir menys de 50 treballadors. Es tindrà en compte el nombre de treballadors de l'empresa en el moment de produir-se la contractació.
 
  1. No podran concertar aquest tipus de contracte les empreses que en els sis mesos anteriors a la celebració del contracte haguessin realitzat extincions improcedents de contractes de treball. La limitació afectarà les extincions produïdes després de l'entrada en vigor de la Llei 3/2012 de reforma laboral (8 de juliol de 2012).
 
  1. Per a l'aplicació dels incentius anteriorment referits, l'empresari haurà de mantenir en l'ocupació al treballador contractat almenys 3 anys des de la data d'inici de la relació laboral i s’haurà de mantenir el nivell d'ocupació a l'empresa que s’hagi assolit amb el contracte per temps indefinit de suport a emprenedors durant almenys un any des de la celebració del contracte. En cas d'incompliment d'aquesta obligació haurà de procedir al reintegrament dels incentius. No es considera incompliment quan el contracte s'extingeixi per causes objectives o per acomiadament disciplinari quan l'un o l'altre sigui declarat o reconegut com procedent, dimissió, mort, jubilació o incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa del treballador o per l'expiració del temps convingut o realització de l'obra o servei objecte del contracte.
 
Celebració de contractes de treball indefinit de suport als emprenedors
 
  1. Fins que la taxa de desocupació al nostre país se situï per sota del 15 per cent es podran realitzar contractes de treball per temps indefinit de suport als emprenedors.