Benvinguts!!

Us donem la benvinguda a aquest canal de comunicació del grup BARTRINA assessors (Bartrina-Carbó i Associats, Valls i Baldrich i Gestaga).

La nostra voluntat, mitjançant aquest blog, es fer-vos partíceps de totes aquelles temàtiques que creiem que poden ser del vostre interès: les darreres novetats legislatives, comentaris a "problemàtiques comunes" copçades en el nostre dia a dia professional, articles relacionats amb l'àmbit de l'assessoria empresarial, calendaris fiscals, etc.....en resum, són moltes les consultes que contestem personalment, moltes les informacions que rebem de les diverses fonts de les que gaudim, però molt poques les possibilitats que tenim de "socialitzar-les" i fer-ne partíceps als que realment són la nostra raó de ser. Desitjem que us sigui d'utilitat.

David, Lídia i Eva




dimecres, 5 de febrer del 2014

Les setrilleres a l'hostaleria hauran de ser d'un sol ús i estar etiquetades


 
El proppassat 16 de novembre fou publicat al BOE el Reial decret 895/2013, que modifica el Reial decret 1431/2003 pel qual s'estableixen determinades mesures de comercialització en el sector dels olis d'oliva i de l'oli de pinyola d'oliva. La nova norma entra en vigor l'1 de gener de 2014, però es podran continuar utilitzant les existències disponibles fins al 28 de febrer.

  

Envasos etiquetatges i no reutilitzables

 
Aquest reial decret estableix que en els establiments del sector de l'hostaleria i la restauració i en els serveis d’àpats, els olis es posaran a disposició del consumidor final en envasos etiquetats i proveïts d'un sistema d'obertura que perdi la seva integritat després de la seva primera utilització.
 
Els envasos que per la seva capacitat es puguin posar a disposició dels consumidors finals més d'una vegada, disposaran a més d'un sistema de protecció que impedeixi la seva reutilització un cop s’hagin buidat.

 
Aplicabilitat del règim jurídic vigent sobre envasos i residus d'envàs


La nova norma no afectarà la plena aplicació del règim jurídic vigent sobre envasos i residus d'envasos, establert per la Llei 11/1997, de 24 d'abril, d'envasos i residus d'envasos, i el Reial decret 782/1998, de 30 d'abril, pel qual s'aprova el reglament per al desplegament i execució de la Llei 11/1997, de 24 d'abril, d'envasos i residus d'envasos.
 
Quan entra en vigor la nova norma? Com afecta la utilització d'existències de productes adquirits abans de l'entrada en vigor d'aquest reial decret?

 
La nova norma entra en vigor l'1 de gener de 2014, i contempla també la possibilitat d'utilització de les existències de productes adquirits abans de l’01-01-2014. D'aquesta manera, els olis d'oliva i els de pinyola d'oliva adquirits pel sector de l'hostaleria, restauració i serveis d’àpats abans d'aquesta data es podran posar a disposició del consumidor final fins al 28 de febrer de l'any que ve.

 

Aquesta mesura s'emmarca en el contingut del "Pla d'acció sobre el sector de l'oli d'oliva de la Unió Europea", que estableix una sèrie de mesures encaminades a millorar la competitivitat del sector oleícola, entre les quals es troba estimular als Estats membres a exigir la utilització d'envasos que no permetin reomplir-los en el canal HORECA (entès com el conjunt d'establiments del sector de l'hostaleria i la restauració i dels serveis d’àpats).